• Pri naročilu nad 100 € dostava brezplačna.
  • 03 749 29 30

Pohodniški čevlji za vzdržljivost v najrazličnejših pogojih

Pohodniški čevlji omogočajo varen in stabilen korak v hribih. V Sloveniji je pohodništvo izredno priljubljeno, lotevajo se ga posamezniki in družine, tudi tiste z majhnimi otroki. Ker imamo Slovenci dolgo zgodovino osvajanja vrhov in aktivnega življenja, se to odraža tudi na trgu pohodniške obutve.

Izredno priljubljeni in spoštovani so domači Alpina pohodniški čevlji, ki jih prodajamo tudi v podjetju Harvey d.o.o. Zanje smo se odločili, ker veliko damo na anatomijo noge ter primerno obutev za zdravje in dobro počutje. Alpina je v tem pogledu čudovita izbira.

Harvey

Katere lastnosti združujejo dobri pohodni čevlji?

Naj na hitro povzamemo najbolj zaželene specifike dobrih pohodnih čevljev. V ospredju je kakovosten podplat, ki blaži udarec noge ob tla in hkrati zagotavlja zanesljiv oprijem. Notranjost čevljev mora biti dovolj mehka, da nas pri hoji nikjer ne motijo ali žulijo. Nadalje morajo biti zanesljivi v vseh vremenskih pogojih, kar pomeni, da naj bo površina nepremočljiva ali vsaj vodoodbojna, podplat pa ne sme drseti na mokri podlagi. Pri pohodniških čevljih je zelo pomembna tudi opora gležnja, saj je ta najbolj na udaru za potencialne poškodbe. Za trpežnost in dolgo življenjsko dobo poskrbijo izbrani materiali, ki jih proizvajalec kombinira glede na njihovo vlogo pri čevlju.

Alpina pohodniški čevlji z inovativnimi tehnologijami

Pohodniški čevlji znamke Alpina so izjemni zaradi svoje inovativne oblikovanosti, ki je posledica dolgih raziskav in delovanja na tem področju. Gre za lahke pohodne čevlje, ki so tudi dovolj zračni in zato zelo prijetni za nošenje. Zanje je značilen podplat Vibram, ki odlično blaži korak in je zanesljiv na vseh podlagah. Odlikuje jih tudi vodoodporna membrana Aliptex, zaradi katere boste bolj brezskrbni. Membrana Sympatex ne prepušča vlage, sicer pa so pohodniški čevlji Alpina na voljo z usnjem ali v kombinaciji usnja in tekstila. Primerni bodo za vse letne čase. Najnovejša generacija njihove obutve ponuja tako imenovane unisex modele, ki so primerni za moške in ženske; dobite jih v različnih barvah.

Pohodniški čevlji AlpinaLahki pohodni čevlji Alpina

Pohodni čevlji za otroke

Za otroke je obutev treba izbirati še toliko bolj previdno. Noge mladih raziskovalcev potrebujejo dobro oporo in primeren podplat. Zato so Alpinini pohodni čevlji za otroke oblikovani posebej za otroška stopala, ki se še razvijajo. Poskrbljeno je tudi za enostavnejše obuvanje brez vezalk, da bodo otroci samostojni. Pohodništvo ni drag šport, niti ne zahteva veliko časa, vsekakor pa veliko pripore k splošnemu dobremu počutju. Izkušnje v hribih so neprecenljive in si jih bodo mladi za vedno zapomnili. S pohodnimi čevlji za otroke, ki varujejo pred poškodbami, bo vsaka izkušnja še lepša, starši pa bolj mirni.

Kako izbrati prave pohodniške čevlje zase

Ko izbirate nove pohodniške čevlje se je v prvi vrsti treba vprašati o njihovi namembnosti. Poznamo nizke in visoke pohodniške čevlje, lahke pohodne čevlje in bolj masivne. Vse bolj se za hitre letne vzpone uporabljajo čim lažji nizki čevlji, ki so nekoliko udobnejši in bolj praktični, pri počasnejših in težjih vzponih pa definitivno priporočamo dobre pohodne čevlje, ki segajo nad gleženj. Zelo pomemben faktor je sam teren in vaša izkušenost. Če se lotevate različnih dejavnosti in še radi potujete, bodo najboljša izbira vsestranski pohodniški čevlji, ki so primerni za številne aktivnosti in pogoje. Lahko jih nosite v urbanem okolju ali pa se z njimi odpravite na treking. Vsi, ki imajo bolj specifične zahteve, saj se premišljeno lotevajo gorskega teka ali hoje, pa že sami poznajo svoja stopala in njihove zahteve. Če čevelj ne sodeluje, je vsak vzpon lahko mučen, tako da je nujno kupiti udobne čevlje, ki jih boste radi nosili, tudi kadar to pomeni, da je treba vložiti kak evro več.

Pohodniški čevlji Alpina za celo družino

Pri ugotavljanju številke čevlja vedno razmišljajte, da vam ne smejo biti tesni. Če ste v dvomih, raje izberite večje, konec koncev boste imeli v njih obute debele nogavice. Pred prvim resnim vzponom pohodniške čevlje že nekajkrat preizkusite (lahko samo doma, okoli hiše), da se prilagodijo nogi in da vas kasneje ne bodo ožulili.

Alpina ponuja širok repertoar čevljev za oba spola in za otroke ter za najrazličnejše zahteve in okuse. Ne glede na to, kaj boste izbrali, ste lahko prepričani vsaj v to, da kupujete vrhunsko obutev.

Preverite tudi ponudbo delovne obutve >>

O podjetju Alpina

Alpina pohodniški čevlji so del bogate tradicije spoštovanega domačega podjetja. Alpina je izredno razvojno naravnano podjetje za obutev, ki deluje že od leta 1947. Redno odkrivajo nove tehnologije in raziskujejo materiale, da na trg pošljejo vrhunsko izpopolnjene pohodniške čevlje. Njihovi izdelki zagotavljajo popolno izkušnjo gibanja in mnogokrat celo presežejo pričakovanja uporabnikov. Alpina pohodniški čevlji so na voljo pri preverjenih partnerjih, med katerimi je tudi naše podjetje. Ker se naše vrednote skladajo, smo zelo veseli, da na (virtualnih) policah Harvey trgovine najdete tudi Alpina pohodne čevlje za otroke in odrasle. Naša želja je, da na enem mestu združimo raznoliko obutev za službo in prosti čas, katere naloga je stopala obdržati zdrava in sveža. Alpina je pomemben del te zgodbe, saj vsak aktiven človek potrebuje dobre pohodne čevlje za izlete in hribolazenje.

Kontaktirajte nas

Za vsako vprašanje smo vam na voljo!

Poslovna enota Šentjur

C. Kozjanskega odreda 79,
3230 Šentjur

t. +386 3 749-29-30
m. +386 31 369-828 - Tomaž
m. +386 41 667-731 - Marjan
m. +386 41 852-637 - Armin
f. +386 3 749 29 31
@. info@harvey.si

0